RAL P1 + P2 - Set 300 plastic colour plates in three protective cases

  • Formaat: 10,5 x 14,8 x 0,3 cm    
  • Materiaal: polypropyleen    
  • Drie niveaus van dikte - 0,3 cm, 0,2 cm en 0,1 cm - tonen elke kleur met verschillende transparantieniveaus
  • Drie verschillende oppervlaktestructuren - hoogglans gepolijst, VDI 24 en VDI 42 - tonen de kleur afhankelijk van de oppervlakteruwheid
  • De beschermhoes voor elke RAL P1 PLASTICS sample bevat de masterbatch code, colorimetrische maten, absolute waarden, reflectiecurve en de afstand tot de oorspronkelijke plastic standaard


RAL P1 en P2 zijn ook beschikbaar als een complete set van 100 klassieke kleuren plus 200 design kleurenplaten in plastic. 300 opties voor nauwkeurige kleurencommunicatie en innovatieve producten.

RAL P2 bevat 160 ondoorzichtige en 40 speciale, transparante kleuren. Samen met de 100 klassieke tinten binnen RAL P1 bestaat de RAL-kleur PLASTICS standaard nu uit 300 kleurstalen. Elke kleur is ook beschikbaar op losse plaat.

De RAL PLASTICS kleurstalen zijn multifunctioneel en bieden tal van praktische  voordelen. Drie verschillende oppervlaktestructuren en drie verschillende materiaaldiktes geven gebruikers een realistisch beeld van hoe de kleuren eruit zien naargelang het gezkozen materiaal toepassingen.

Voor RAL PLASTICS werd bewust Polypropyleen gekozen. Het is een in massa geproduceerde plastic die in vele soorten producten gebruikt wordt vanwege de evenwichtige eigenschappen en  de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dit plastic is zeer toepasbaar in diverse productieprocessen en compatibel met diverse kleurstoffen.

Met de introductie van RAL PLASTICS behoren onjuistheden die zich vaak voordeden bij de oude methode van vertalen van RAL verfmonsters in kunststofkleuren nu tot het verleden. Dit betekent dat fabrikanten van kunststof en bewerkers van plastic nu kunnen besparen op tijd, kosten en grondstoffen.