Over de RAL Kleurencollecties

DE RAL CLASSIC COLOUR COLLECTION

De 4-cijferige RAL-kleuren zijn al meer dan 85 jaar de standaard voor het kiezen van kleuren. In het begin omvatte de kleurencollectie 40 verschillende kleuren. Het aantal is vandaag gestegen tot 213. De basiscollectie voor matte kleurtinten heet RAL 840-HRdie voor glanzende kleurschakeringen RAL 841-GL. Beide basiscollecties bevatten kleurstalen die door belangrijke instellingen worden gebruikt om een breed scala aan toepassingen te dekken en worden voortdurend aangepast aan de vereisten van de industrie. De registers worden gebruikt als kleurstalen voor ontwerpen. Ze bevatten ook veiligheids- en signaleringskleuren en voldoen aan de kleurvereisten van DIN-voorschriften.

RAL DESIGN SYSTEM PLUS

Het RAL-kleursysteem en de RAL-kleurmonstersystemen opnieuw gedefinieerd. Precies ontworpen om te voldoen aan de eisen van ambachtslieden, architecten, ontwerpers en producenten. Zodat u de optimale kleur in elke werksituatie sneller en eenvoudiger kunt bepalen en duidelijk kunt definiëren. Een duidelijk, internationaal begrip van kleuren ondersteunt de nieuwe meertaligheid in het Duits, Engels, Frans, Russisch en Chinees. Het uitgebreide kleurenspectrum met 200 nieuwe tinten en associatieve kleuraanduidingen verhoogt het creatieve potentieel. RAL DESIGN SYSTEM plus - het voordeel van ontwerpvrijheid. Wanneer fantasie kleur wordt, kun je vertrouwen op RAL.

RAL EFFECT - HET INNOVATIEVE KLEURPALET VOOR INDUSTRIEEL EN PRODUCTONTWERP

Met de EFFECT- collectie beantwoord RAL de wens voor grotere variatie qua kleurontwerp in de industriële sector. RAL EFFECT bestaat uit 420 effen kleuren en als bijzondere meerwaarde 70 metaalkleuren. Het is de eerste collectie van RAL die is gebaseerd op watergedragen verfsystemen. Er wordt geen gebruik gemaakt van zware metalen zoals lood, cadmium en chromaten.

RAL EFFECT maakt eco-efficiënte kleurenproductie mogelijk voor alle verf- en lakproducenten en -gebruikers dankzij de eenvoudige, moderne formulering. Laat u inspireren door de moderne kleurencollectie en ontdek de diversiteit van RAL EFFECT!

Voordelen van RAL EFFECT:

  • 420 effen (solid) kleuren en 70 metaalkleuren, gebaseerd op watergedragen verfsystemen met een eenvoudige en effectieve formulering
  • Elke kleurenfamilie met 6 effen kleuren heeft een bijpassende metallic kleur
  • Effen kleuren en metallic kleuren kunnen allemaal harmonieus worden gecombineerd
  • Groot aantal bijzonder populaire lichtkleuren
  • Naleving van verschillende Europese EN- en ISO-normen


Binnen de CLASSIC, DESIGN SYSTEM PLUS en EFFECT kleurencollecties bestaan telkens verschillende producten die het complete gamma bevatten. Losse bladen en kaarten per kleur zijn eveneens verkrijgbaar. De kleuren uit de CLASSIC en DESIGN collecties zijn eveneens verkrijgbaar op plastic platen uit polypropyleen; zowel los als in verzamelbox.